DSC_0564
28 de de maig de 2014
Juan José Millás rep el premi Llig Picanya 2014
El Centre Cultural es va plenar de públic, paraules i emocions
Ahir dimarts 27 de maig el Centre Cultural de Picanya va acollir l'acte de lliurament del Premi Llig Picanya 2014 que, anualment, es lliura al nostre poble amb motiu del Maig Literari.
Enguany, el nom de Juan José Millás es va sumar als de José Luis Sampedro, Almudena Grandes, Elvira Lindo, Ángeles Caso, Maruja Torres o Ana María Matute. Una extensa nòmina que ja inclou a alguns dels principals autors i autores de la literatura actual al nostre país.

Juan José Millás
És una autor ben conegut i reconegut tant pel seu treball en el vessant d'escriptor com en el de periodista. És una de les veus més crítiques amb la situació actual. És guanyador dels premis més importants de la literatura espanyola com ara el Planeta, el Nadal, el Nacional de Narrativa...
Podeu llegir el seu currículum ací:
https://www.escritores.org/biografias/312-juan-jose-millas 

Premi Llig Picanya
Des d'ahir, Juan José Millás també suma el premi Llig Picanya amb el que el nostre poble ha volgut reconèixer la seua gran aportació al món de la literatura (i al de la cultura en general) del nostre país.
La seua estada al nostre poble va començar amb un recorregut per la nostra biblioteca de la mà de Carmen Amoraga on va descobrir el taulell amb el seu nom a la façana lateral de la Biblioteca on es van col·locant el nom dels guanyadors i guanyadores de cada edició per a després visitar les diferents zones de l'edifici, des de la zona infantil, la part de dalt (plena d'estudiants) o el Centre d'Estudis Locals on va signar al Llibre d'Honor Municipal.
Des de la Biblioteca va arribar al Centre Cultural on, un nombrós públic ja plenava el Centre Cultural. Allí va arrancar un emocionant acte que va estar conduit per la periodista picanyer Angélica Morales.
Després d'una primera introducció a càrrec de la pròpia Angèlica va arribar la primera sorpresa de la vesprada amb l'actuació de la jove picanyera Irene Casany que, amb tres cançons, va fer una magnífica demostració d'una veu dolça i emocionant i va superar, de forma brillant, el repte de cantar, per primera vegada davant el públic.
Ací podeu escoltar a Irene Casany: 
https://www.youtube.com/watch?v=jv8PFqUaCSU
A continuació Juan José Millás va recollir de mans de Josep Almenar, Alcalde de Picanya, el premi Llig Picanya i, a partir d'eixe moment es va encetar la part més interesant de la jornada, aquella en la que el Maig Literari fa realitat el seu objectiu fonamental: ficar en contacte directe a autors i lectors, establir un diàleg directe entre les dues potes fonamentals que recolzen la literatura.

Diàleg directe
Juan José Millás, feu, en esta part dedicada al diàleg, una demostració de claredat d'idees, de transmissió de coneixement, d'humor (molt d'humor àcid) simplement magnífica. Va respondre cada pregunta amb explicacions que van anar des de la seua infantesa a València (d'on va eixir als 6 anys), al seu treball a la companyia aeria Iberia o el seu darrer viatge a Uruguai per a entrevistar a un president tan "diferent" com José Mujica. Va parlar de política, de la vida, de l'ofici d'escriure, de llibres, de somnis, de teatre (és autors de dues obres, una d'elles interpretada per Magüi Mira fa alguns anys al mateix escenari picanyer) i va deixar en totes les persones assistens la sensació d'estar davant d'una persona amb una forma diferent (i molt interesant) de mirar la vida i això, sens dubte, és el brou on han de coure els bons llibres. 
La tradicional signatura de llibres va tancar este acte de lliurament del 7é Premi Llig Picanya.

Podeu veure a la següent fotogaleria les millors imatges de l'acte.

fotogaleria_millas
 










taulell_juan_jose_millas
Acte lliurament premi Llig Picanya 2014
Acte lliurament premi Llig Picanya 2014
Acte lliurament premi Llig Picanya 2014
Acte lliurament premi Llig Picanya 2014
Acte lliurament premi Llig Picanya 2014
Acte lliurament premi Llig Picanya 2014
Acte lliurament premi Llig Picanya 2014
Acte lliurament premi Llig Picanya 2014
Acte lliurament premi Llig Picanya 2014
Acte lliurament premi Llig Picanya 2014