plano_pgou_valencia_mapa_500pxl
09 de de febrer de 2015
València pretén urbanitzar l'horta junt a Picanya
L'Ajuntament de Picanya presenta alegacions
El nou Pla General d'Ordenació Urbana de València, presentat pel govern de Rita Barberà requalifica com a sol urbanitzable tota l'horta del Safranar (a la dreta de l'autovia Picanya-València) que esdevé un polígon industrial a més d'incloure una ronda per al trànsit de vehicles.
Este PGOU ja fou alegat per l'Ajuntament de Picanya l'any 2010 i ara torna a presentar-se a exposició pública, amb algunes modificacions. El Ple de l'Ajuntament ha tornat a fer pública la seua total oposició i va aprovar una nova presentació d'alegacions en la sessió del passat dimecres 4 de febrer.

Picanya aposta per protegir l'Horta
L'Ajuntament de Picanya ha sol·licitat a l'Ajuntament de València l'eliminació total de la classificació de sòl urbanitzable junt al terme municipal del nostre poble així como la no construcció de la ronda viària prevista. 
Des de l'Ajuntament de Picanya se sol·licita la conservació de l'Horta pels seus valors paisatgísitics, històrics, socials i econòmics. No s'entén que s'aposte per destruir més horta per a construir polígons industrials quan, la realitat actual, és que un simple passeig pels polígons ja construits ens fa veure que estan infrautilitzats o, directament, sense utilitzar amb naus buides i, en molts casos, amb solars sense cap ús. No és raonable pensar que l'actual teixit industrial de la ciutat de València (ni ara, ni en un futur) necessite de més sòl.

Picanya no vol ser un barri perifèric de València
Entre les alegacions presentades per l'Ajuntament de Picanya es recull que una requalificació com aquesta, que contempla un espai travessat per una ronda de trànsit intens, podria ser un pas previ a una possible segregació del sòl industrial en dues parts (per efetcte de la ronda) amb el risc de que la zona més propera a Picanya acabara sent un barri perifèric de València, un barri separat del nucli de València els habitants del qual acabarien per buscar a Picanya els serveis públics necessaris tot i trencat l'actual creixement sostenible i equilibrat del nostre poble.



plano_pgou_valencia_mapa_500pxl