premi_IES_2015_01
26 de d’octubre de 2015
Dos alumnes de l'IES Enric Valor premiats per l'Institut Nacional de la Joventut
Fernando Estrela Beltran i Alex Palomo Molada, han participat, sota la direcció del professor Pep Furió, en la XXVIII edició del “Certamen de Jóvenes Investigadores”
Els alumnes de 2on de Batxillerat de l'IES Enric Valor de Picanya, Fernando Estrela Beltran i Alex Palomo Molada (sota la direcció del professor Pep Furió), han participat (i obtingut un gran èxit) en la 28a edició del “Certamen de Jóvenes Investigadores” que anualment convoca el “Instituto Nacional de la Juventud” amb la col·laboració de diferents institucions universitàries i el “Centro Superior de Investigaciones Científicas”.

El treball
Presentaven un treball coordinat per Josep Furió Egea, professor del nostre Institut, titulat “Tipuana tipu, una estratega en la lucha contra el fitófago”, que versava sobre el descobriment dels mecanismes que té l'arbre ornamental Tipuana tipu (vulgarment “tipa”) per a rebutjar els insectes paràsits que ataquen uns altres arbres semblants, com la falsa acàcia (Robinia pseudoacacia).

Els millors entre 290 treballs de tota Espanya 
En la present edició del Certamen concorregueren 290 treballs provinents de tota Espanya. En la primera fase del Certamen, el jurat selecciona els 40 millors treballs d'investigació, i són els autors d'eixos treballs els que participen en el “Congreso de Jóvenes Investigadores”, que s'ha celebrat en Mollina (Màlaga) entre el 28 de setembre i el 2 d'octubre de 2015. L'equip del nostre institut va ser seleccionat i ha participat en el Congrés, tot i obtenint com a premi un Accèssit.

Promoció de la investigació entre els joves 
El Certamen de Joves Investigadors va ser concebut com un instrument de promoció de la investigació entre jóvens abans dels estudis universitaris, tot i fomentant així la vocació per la tasca investigadora. En el desenvolupament del Congrés destaca l'oportunitat de conviure amb professors i alumnes interessats per la investigació científica i humanística, provinents de tota Espanya, i l'intercanvi d'idees que es genera en les sessions d'exposició dels treballs seleccionats. Els treballs abasten les cinc àrees previstes en la convocatòria del Certamen: Ciències de la Terra i de la Vida; Matemàtiques, Física i Química; Tecnologia i Enginyeria; Ciències Socials, i Art i Humanitats.
El jurat va felicitar públicament als autors del treball del nostre Centre, i es va destacar l'esforç que suposa un treball de tals característiques en un institut d'una Comunitat Autònoma que carix de mecanismes d'estímul per a la investigació en les ensenyances mitjanes.

No queda sinó animar a professores, professors i alumnes a participar en futures edicions del Certamen en vista de la rica experiència que suposa la realització d'un treball d'investigació i la defensa del mateix junt a uns altres treballs d'excel·lent qualitat elaborats per equips que representen a Centres d'Ensenyament Mitjà de tota la geografia espanyola. 

Més premis
El treball de Fernando i Àlex també ha rebut el TERCER PREMI al I Cermanet de Joves Investigadors organitzat per l'IES Malilla de València. L'acte de lliurament de premis d'esta convocatòira tingué lloc el passat dimarts 20 d'octubre.

premi_IES_2015_01
Galeries relacionades
Pregó Interpenyes. Festes Majors 2018
05 de de juliol de 2018

Pregó Interpenyes. Festes Majors 2018

23é Picanya Rock
14 de de juliol de 2017

23é Picanya Rock

Festes 2013. II Jornades Hijos de Hurin
20 de de juliol de 2013

Festes 2013. II Jornades Hijos de Hurin

Festes 2013. 19é Picanya Rock
12 de de juliol de 2013

Festes 2013. 19é Picanya Rock

Vídeos relacionats
Mente Abierta - Zuvak
03 de de maig de 2016

Mente Abierta - Zuvak

Templet dels Amants
12 de de febrer de 2016

Templet dels Amants

Presentació Beca.MOS i Red Conecta
16 de de gener de 2014

Presentació Beca.MOS i Red Conecta