endoterapia_proceisonaria_002
23 de de novembre de 2015
Tractaments amb endoteràpia contra la processionària dels pins
L'insecticida s'injecta al tronc de l'arbre directament
La processionària dels pins és una plaga molt habitual al nostre país. El seu tractament és complexe donat que està extesa per tota la geografia del nostre país i el canvi climàtic (amb temperatures més altes) està afavorint el seu desenvolupament. El contacte directe amb les eruges pot provocar irritació a la pell i majors complicacions en cas d'al·lèrgies.

Tractaments de prevenció
Des de l'Ajuntament de Picanya a banda de realitzar la retirada de les típiques i conegudes borses a les branques dels pins (allà és on estan els ous durant l'hivern) també es realitzen altres tipus de tractaments.

Endoteràpia
Donades les condicions meteorològiques de les darreres setmanes, on hem tingut intenses pluges i temperatures anormalment elevades, l'Ajuntament decidí aprofitar per a fer un tractament directe per endoteràpia. Estos tractaments consisteixen en injectar insecticida al tronc de l'arbre de manera que la saba transporte estos insecticides directament a les fulles. Estes fulles seran les que menjaran les larves dels insectes quan ixquen dels ous. Estos tractaments són més efectius (i ecològics) que la polvorització donat que els insecticides estan a l'interior de les fulles i allà queden actius durant mesos.








endoterapia_proceisonaria_001
endoterapia_proceisonaria_002
endoterapia_proceisonaria_003
endoterapia_proceisonaria_004
Galeries relacionades
Vídeos relacionats