IMG_3757
Parc Jove
C/ Joanot Martorell
parc_jove_work_fubol_sala_2
parc_jove_coberta
parc_jove_work_out
parc_jove_work_ping_pong_web
cinema_estiu_03
parc_jove_coberta_2
parc_jove_work_basquet
parc_jove_work_basquet_2
picanya_rock_01
parc_jove_calistenia_iron_cross
El Parc Jove de Picanya és una novedosa instal·lació dedicada a l’oci actiu que s'ha convertit en punt de trobada per al jovent
Un espai destinat a l’oci actiu especialment pensada per al públic adolescent i jove.

Un parc ben diferent
Este nou parc naix sota la premisa d’oferir un gran espai de trobada adreçat al jovent. No presentarà jocs infantils ni grans zones enjardinades, busca oferir possibilitat de recuperar el joc al carrer, la pràctica esportiva “per lliure” sense haver de llogar pistes ni sota el control de monitors, un espai de lliure disposició especialment pensat per a un públic jove. 

Esport a l’aire lliure
Este Parc Jove vol oferir un espai on jugar a futbol, a bàsquet, a ping-pong... i, com a novetat, presentarà un espai amb aparelles especialment dissenyats per a la pràctica del cross-fit una moderna tècnica d’entrenament amb aparells que permeten exercicis d’alta intensitat. 

Usos múltiples
Este Parc, especialment la zona coberta, també vol donar resposta a la necessitat de poder programar activitats a l’aire lliure (concerts, cinema, teatre...) sense haver de patir per les condicions meteorològiques i disposar per tant d’una alternativa ràpida en cas de pluja, massa calor... Les diferents associacions i col·lectius del nostre poble també trobaran ací un espai on desenvolupar activitats puntuals.

Un projecte innovador
Este nou espai es planteja com un espai diferent als existents no sols al nostre poble, sinò també, a altres pobles, de fet, el seu caràcter innovador i pioner ha fet que la Diputació de València, en concret l’Àrea d’Esports, Joventut i Igualtat haja decidit assumir el finançament d’una bona part del projecte de manera que el de Picanya puga ser model d’altres instal·lacions de les mateixes característiques en altres pobles de les nostres rodalies.

Un sostre innovador i polivalent
L’element més singular d’esta nova instal·lació serà el sostre tèxtil sobre la pista central. El seu objectiu és tant permetre la pràctica esportiva o l’encontre en condicions meteorològiques adverses (pluja, massa sol...) com esdevindre un espai on desenvolupar activitats culturals com ara teatre de carrer, cinema a la fresca, sopars populars, concerts... L’espai estarà dotat amb connexions que permetran, amb una mínima intervenció l’adequació de la instal·lació el desenvolupament de tot tipus d’esdeveniments. Amb l’elecció d’este tipus de coberta també s’ha buscat la instal·lació lleugera i moderna tant des del punt de vista estètic com en quant a manteniment i inversió necessària.

Completar el perímetre verd

Esta actuació permet anar tancat l’anell al voltant del nostre
Al nostre poble, les zones periurbanes, allà on es troben sòl urbà i sòl agrícola, uns espais sempre complicats de mantindre en bones condicions, es resolen amb una franja enjardinada i amb arbres, una simple volta per les rodalies permet comprovar-ho (Parc Europa, Parc Jaume I, Av. Sanchis Guarner, Parc Vistabella, Av. Pablo Iglesias...). En esta zona de Picanya, al final del carrer de la Pau, encara no s’havia fet cap intervenció en este sentit donat que es reservava este espai per a una actuació d’este tipus. Amb este parc jove es resol el límit entre zona urbana i horta amb un espai públic de qualitat.

Normes d'ús

No està permés jugar després de les 11 de la nit
No està permés fer servir aparells de música de qualsevol tipus
Modereu el volum de converses i crits
Feu servir les papereres
No està permesa la instal·lació de taules, cadires ni cap altre element
No està permesa l'entrada 
de botelles de vidre
No està permes l'accés 
de vehicles a motor
No està permés fumar (llei 42/2010, desembre 2010)
No està permesa la presència de gossos ni altres animals de companyia