IMG_8862
Bit-thoven
Concepte i disseny: Robert Amoraga, Realització: Pintures Germans Fortea - juny 2020

Tal com estava previst abans de l'arribada de la crisi sanitàrìa ja està finalitzat un nou mural al nostre poble. Esta nova peça completa la nova pintura del Centre Cultural i amplia el catàleg de murals del nostre poble que ja supera les vint obres.

L'any Beethoven
L'any 2020 és l'any Beethoven, donat que se celebra el 250 aniversari del naixement del compositor alemà a la ciutat de Bonn  al 1770. Per este motiu, i abans que l'actual pandèmia ho arrasara tot, estaven previstos actes de celebració per tota Europa.
Quan l'Ajuntament de Picanya es plantejà la possibilitat d'un mural per a completar la renovació de la pintura del Centre Cultural, va voler que este mural també formara part de la celebració d'este any Beethoven en homenatge al món de la música (tan imporant al nostre Centre Cultural) i també en homenatge al que, sens dubte, és l'autor més conegut i reconegut de la història de la música.

Pixel-Art
A més, este mural, també vol jugar amb l'evolució de la música en estos 250 anys i per això, el retrat de Beethoven està confeccionat mitjançant la tècnica del píxel-art. És a dir, la imatge es reproduix mitjançant píxels (en esta cas molt grans) com ho fa les pantalles electróniques. D'esta manera el mural també ens parla de l'evolució de la música que ha passat des d'un món completament analògic al format actual en el que la música, es mou entre ordinadors, internet, telèfons intel·ligents i, fins i tot, per a la seua interpretació ja no és necessari ni disposar d'un instrument. Els "bits", són ara el cos de la música i Beethoven es transforma en Bit-thoven.

Disseny i confecció local
Este mural és idea i creació del dissenyador gràfic picanyer Robert Amoraga i ha estat pintant per l'empresa picanyera Pintures Fortea en un treball excel·lent que ja es pot disfrutar al carrer Sant Francesc i que convertix un mur anodí de blocs en una peça artísica per a gaudi de tot el poble.

 

 

IMG_8844

IMG_8845

 

IMG_8862

720b1dfe-1bf5-4513-b8d2-d4e8f7b6b78d

IMG_8805

IMG_8863

Localització:
https://goo.gl/maps/ozwJPNTxbvEtQPVQA

C/ Sant Francesc, 45.