tractament_plagues_01
01 de de juny de 2016
S'intensifiquen els tractaments contra la proliferació de plagues
L'Ajuntament ha incrementat el pressupost destinat a prevenció i eliminació
Com en anys anteriors, i amb l'arribada de la calor (o més bé de "més calor") l'Ajuntament de Picanya intensifica l'acció de prevenció i eliminació de plagues de tot tipus. A més, tal com vam informar enguany l'Ajuntament de Picanya, al seua pressupost municipal anual ha incrementat significativament el pressupost destinat a control de plagues.

En concret en estos dies s'està fent el tractament de control larvari de mosquit tigre a tots els imbornals de la xarxa de clavegueram municipal (foto) per tal d'evitar la cria d'este mosquit invasor a l'aigua que pot quedar a l'interior d'estos elements. Este mateix procediment insecticida també s'està aplicant a la zona del Barranc.

La setmana vinent també es procedirà a intensificar els tractaments de desratització i control de paneroles al nucli urbà.

Col·laboració ciutadana
La cooperació per part de veïns i veïnes resulta fonamental per a garantir un mínim èxit en el control de plagues. Per exemple, en el cas del mosquit tigre, els darrers estudis situen entre un 80 i un 90% el percentatge de cria d'estos mosquits a propietats particulars (piscines, canonades, jardins...) on no poden arribar els tractaments municpals.

En cas de detectar presència de mosquits-tigre o presència anòmala d'altres insectes o altres plaques (rossegadors) cal telefonar a l'Ajuntament (tel. 961 594 460) per a que l'empresa encarregada dels tractaments es fique en contacte amb les persones interessades i poder avaluar cada situació.

Prevenció
En el cas del mosquit-tigre és especialment important observar unes normes de prevenció que eviten la cria d'estos insectes a xicotets taques d'aigua.
Podeu consultar tota la informació a este enllç:


bnr_mosquit_tigre  














tractament_plagues_01
tractament_plagues_02