expo_40_dones_republica
30 de de gener de 2019
Exposició: 40 Dones protagonistes de la València republicana
De l'1 al 10 de febrer a la Sala "Carmen Alborch"

Este proper divendres 1 de febrer (19.00h), la Sala Muncipal d'Exposicions "Carmen Alborch" acull la inauguració de la mostra "40 dones protagonistes de la València republicana".

Esta exposició està comissionada per la historiadora Cristina Escrivà i Moscardó (autora junt a Rafael Mestre del llibre editat per l'Ajuntament de Picanya "Els Horts Solidaris. Les colònies de Picanya 1937-1939"). Cristina Escrivà , en esta mostra, ens proposa per mitjà del dibuix i l’escriptura, descobrir a un grup de dones que van tindre un paper decissiu en la València republicana.

Dones que cal recordar
A través de 20 grans panells, 10 fotografies de València, un panell introductori i documents originals, Cristina Escrivà arreplega en la mostra el resultat del treball d’investigació publicat al llibre ’40 dones protagonistes de la València republicana’, en el qual se centra en l’esforç de dones tan rellevants com ara Regina Lago (pedagoga), Palmira Pérez (minera), Francisca Bartolozzi (dibuixant), Matilde Salvador (compositora), Alejandra Soler (professora), Federica Montseny (política) i moltes altres. Aquesta mostra és homenatge a tota una generació de dones que cal conèixer millor per a aprendre del seu treball, dedicació i valentia.



 

Galeries relacionades
Art al carrer.
19 de de febrer de 2024

Art al carrer.

Renovació junta directiva Tyrius Picanya
25 de d’octubre de 2022

Renovació junta directiva Tyrius Picanya

Art al carrer 2021
16 de de febrer de 2021

Art al carrer 2021