servei_ajuda_tecnologies
12 de de maig de 2022
Problemes amb l'administració electrònica? T'ajudem
Els serveis municipals ofereixen assessorament a l'hora de resoldre les dificultats que poden sorgir en la relació electrònica amb l'administració pública

Totes i tots som conscients de les dificultats que, de vegades, planteja l'ús de les noves tecnologies especialment en determinats àmbits.

L'administació electrònica
En concret, la relació amb l'administració pública, pot complicar-se a l'hora d'haver de fer ús, obligatòriament, determinats recursos: la signatura digital (obtenció, instal·lació, actualització...) tant personal com de representació, la presentació de determinades documentació davant determinades administracions, l'obtenció de certificants, justificants, informació, cites prèvies.. i en eixe sentit des de diferents serveis municipals s'ofereix informació i ajuda per a resoldre les dificultats que l'ús d'estos recursos (per altra banda molt útils i que fan l'administració més àgil i oberta) puguen plantejar.

Servei DIGA'M (Ajuntament)
Tot i que este assessorament es pot obtindre en diferents serveis les oficines del Servei DIGA'M de l'Ajuntament de Picanya (localitzades al propi Ajuntament) ofereixen, des de fa ja molt de temps, assessorament i solucions a les dificultats que puguen sorgir en la relació, a través de mitjans electrònics, entre la ciutadania i les diferents administracions. 

Des d'este servei, amb atenció personal matins i vesprades, s'oferta assessorament i solucions en matèries com ara:

1. Explicació obtenció i descàrrega de certificats digitals:
a. Persona física
b. Persona jurídica

2. Credencials per a l'habilitació específica en la tramitació telemàtica de:
a) Ajudes de lloguer
b) Inscripcions en el Registre de Demanda d'Habitatge

3. Presentació de documentació dirigida a altres organismes públics

4. Explicació del programa gestió esportiva per a la inscripció a activitats, reserva d'espais i com registrar-se com a persones usuàries titulars i beneficiàries.

5. Explicació del funcionament de la Seu Electrònica municipal per a la presentació de sol·licituds

Formació
També, des dels diferents serveis municipals (Formació de persones adultes, Desenvolupament Local, Biblioteca...) s'han organitzat i està previst tornar a organitzar cursos formatius que aborden temes com ara tot el relacionat amb signatures electròniques, gestió d'associacions, seguretat en internet, control parental, etc...

 

servei_ajuda_tecnologies

Vídeos relacionats
Presentació Beca.MOS i Red Conecta
16 de de gener de 2014

Presentació Beca.MOS i Red Conecta