conveni_2
30 de de maig de 2022
El Vicepresident de la Generalitat Valenciana Héctor Illueca visita Picanya
Ha signat el conveni per a la creació d'una oficina Xaloc i ha visitat les zones on es desenvolupen projectes de rehabilitació dels habitatges més antics

El vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i Conseller d'habitatge i arquitectura bioclimàtica Héctor Illueca ha visitat hui el nostre poble. En esta visita el Conseller Illuca i l'Alcalde de Picanya Pepe Almenar han signat un conveni per a la posada en marxa d'una oficina Xaloc d'habitatge  i rehabilitació al nostre poble.

Oficina Xaloc
Les oficines Xaloc són una aposta de la Generalitat Valenciana per a reforçar la col·laboració entre esta entitat i les administracions locals, les més properes a la ciutadania. Amb este nou servei els i les habitants de Picanya tindran un accés més pròxim a la informació de la Conselleria, tot i aconseguint una gestió més eficaç, pròxima i una major agilitat en la tramitació. Esta nova oficina Xaloc oferirà informació i assessorament en matèria d'habitatge, rehabilitació i regeneració urbana; col·laborarà en la tramitació i gestió d'ajudes; assessorarà en actuacions finançades amb fons europeus;  col·laborarà en les actuacions orientades a l'ampliació del seu parc públic d'habitatge; i prestarà mediació a les persones usuàries d'un habitatge que s'hagen vist o previsiblement es vegen privades d'ella com a conseqüència de l'impagament dels seus deutes o per la seua situació de vulnerabilitat.

Visita als treballs de rehabilitació ARRUR
Després de la reunió, el vicepresident i l'Alcalde han visitat la zona on es durà a terme l'actuació, en el marc del programa de foment de la regeneració urbana i rural (ARRUR) dels Plans Estatals d'Habitatge 2013-2016 i 2018-2021, és a dir, els blocs situats al final de l'Av. Sta. M. del Puig i el carrers Gómez Ferrer i Ramón y Cajal amb una inversió que ronda els 900.000 euros. 
La visita s'ha completat amb la visita a les zones on està previst desenvolupar nous programes ARRUR al nostre poble.
Les ajudes del programa ARRUR del Pla estatal d'habitatge busquen el foment de la conservació, la millora de l'eficiència energètica i la implantació de l'accessibilitat universal, no sols dels edificis, sinó també de l'entorn urbà, per la qual cosa repercuteixen directament en la millora de la qualitat de vida de veïnes i veïns.

 

conveni_2 

 

conveni 

 

passeig