IMG_1198
06 de de març de 2013
L'Ajuntament comença a identificar els edificis públics amb codis QR
Permeten accedir directament a la informació de la instal·lació

L'Ajuntament de Picanya ha iniciat el procés per a identificar els edificis públics per mitjà de codis QR. Un codi QR (quick response code, «codi de resposta ràpida») és una matriu de punts o un codi de barres bidimensional (imprés) que es caracteritza pels tres quadrats que es troben en les cantonades i que permeten detectar la posició del codi al lector i es pot llegir amb un telèfon mòbil intel·ligent connectat a internet sense més requisits que disposar d'un programa lector.
Aquest programa lector es pot obtindre gratuïtament a internet i també està incorporat a
l'APP municipal de Picanya, amb el que si es disposa d'aquesta aplicació no cal descarregar cap altre programa.

Més informació
En el nostre cas, aquest codis, situats a la porta de les instal·lacions públiques permeten a l'usuari d'un smartphone connectat a internet, accedir de forma inmediata (sense més requisit que apuntar al codi QR amb la càmera del mòbil amb una aplicació de lector de coni QR oberta), a la informació relacionada amb la instal·lació: horaris, telèfons, serveis, imatges... i també, tot i depenent de la instal·lació, altres aspectes com, en el caso de la Biblioteca, la consulta on-line dels fons, en el cas del Pavelló Esportiu, el calendari d'obertura, les activitats desenvolupades i fins i tot saber si es disposa de places en les activitats i tramitar la inscripció on-line o realitzar un lloguer de la instal·lació en el moment i sense haver d'esperar a que la instal·lació estiga oberta.

L'Ajuntament de Picanya continua així el procés de modernització i aprofitament de les noves teconologies amb el que tracta d'obrir encara més l'administració local al ciutadà, facilitar l'accés a la informació, simplificar els tràmits i, finalment, reduir les despeses.

 

Codi QR a la porta de la Biblioteca i Centre d'Estudis
Vídeos relacionats
Presentació Beca.MOS i Red Conecta
16 de de gener de 2014

Presentació Beca.MOS i Red Conecta