Panazol - Dijous 28-05-09
02 de de desembre de 2014
En marxa l'Intercanvi Escolar de 2015
Oberta la inscripció per a l'intercanvi escolar entre les escoles de Picanya i Panazol
L’intercanvi escolar entre l’alumnat de les classes de 5é i 6é de les escoles de Picanya i de Panazol (França) ja està en marxa.
Els equips docents del CEIP Balabre, CEIP Ausiàs March, École Jean Jaurés i École Turgot, ja estan treballant de valent per a preparar el calendari i els diferents programes d’activitats que es desenvoluparan tant a Picanya com a Panazol.
A Picanya acollirem als escolars de Panazol entre el 20 i el 26 d’abril i els nostres menuts i menudes visitaran Panazol del 18 al 24 de maig.
Aquesta proposta pedagògica d’intercanvi escolar, desenvolupada amb èxit des de l’any 1993, facilita la convivència entre els escolars de diferents centres educatius, en un entorn tant acadèmic com familiar, afavorint el creixement personal i la pressa de consciència sobre la manera de viure a un altre país: horaris, costums, gastronomia i climatologia diferents, paisatge i urbanisme, llengua...
En una societat on la mobilitat de joves, estudiants i treballadors, és tan freqüent, aquesta experiència n’és una bona preparació.
El programa d’activitats que es desenvolupa al llarg de l’estada dels escolars de l’altre país, tant a Picanya com a Panazol, inclou accions de descoberta de l’entorn natural de la regió, esportives i d’aventura, visites culturals i recorreguts històrics per les ciutats de València i Limoges, així com l’aprenentatge de la llengua.
Les famílies interessades en que el seu fill o filla participe, han d’emplenar el document que lis serà facilitat per l’escola.
Els Comités d’Agermanament de Picanya i Panazol donaran suport material i personal al projecte desenvolupat per les escoles.

Galeries relacionades