10a Temporada de Folklore valencià a Picanya

Sí, amigues i amics del folklore, i del Grup de danses Realenc… ho hem aconseguit!  Enguany cel·lebrem el desé aniversari de la Temporada i, ho farem, tot i reunint alguns dels grups que ens han visitat aquests anys i que han volgut tornar a Picanya, per cel·lebrar l’aniversari, amb nosaltres, i tornar a compartir, damunt l’escenari del Centre Cultural, els seus treballs.   Esperem i desitgem comptar amb la presència, del públic fidel a la Temporada, que ens ha animat a continuar, any rere any, fins arribar on estem ara.  Tindrem 4 vetlades folklòriques, entre novembre i febrer, en les que gaudirem de les actuacions dels grups que vos presentem en aquest programa.  
Vos esperem!


L’accés als espectacles és lliure, fins completar l’aforament de la sala.

Els espectacles tindran lloc al Centre Cultural, en les dates indicades al programa, començant sempre a les 20:00h.  Les portes de la sala s’obriran 15 minuts abans.  L’accés és gratuït i l’aforament és limitat a la capacitat de la sala.  L’organització es reserva el dret de cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar, amb antel·lació, a les seues xarxes socials, qualsevol canvi a la programació.

PROGRAMA

:::::::::: 12/11/22 – 20.00h - Centre Cultural ::::::::::

FOTO SAGUETA NOVA HORITZONTAL

Associació d’estudis tradicionals “Sagueta Nova” 
Biar
  
Es va formar a Biar (l’Alcoià) l’any 2001, amb l’objectiu de recopilar, estudiar i difondre la cultura popular de Biar i la seua comarca, en concret, i valenciana, en general. El seu nom prové de les antigues “saguetes”, terme amb què es denominaven a Biar els grups d’amics que s’ajuntaven per participar en unes danses de reis, conegudes amb el nom de Balls del Jesús.

FOTO FOLIES (002) 

Grup de balls populars 
“Les Folies”
 
Carcaixent 
Fundat al 1998, el Grup de balls populars “Les Folies”, de Carcaixent, varia el seu rumb cap a 2005 amb l’estudi i recerca dels balls escolaritzats de les acaballes del segle XIX. Les diferents agrupacions de balls populars que basaven els seus espectacles en les estampes icòniques valencianistes són el punt de partida per al seu treball que ha permés la recuperació i revalorització dels repertori, espectacles i indumentària tradicional valenciana. 

 

:::::::::: 10/12/22 – 20.00h - Centre Cultural :::::::::

IMG_1040 QUART

Grup de danses de Quart de Poblet 
Quart de Poblet

Es va fundar a l’octubre de 1978.  Des del moment del seu naixement, el grup desenvolupa la seva tasca amb dos objectius, alhora, paral·lels i complementaris. La recopilació i divulgació del folklore tradicional a les manifestacions musicals, ballables o no, del nostre patrimoni popular i la investigació de noves formes d’expressió a partir del folklore.

FOTO EL FORCAT 

Grup de danses “El Forcat” 
València  

Va ser fundat el novembre de 1993 per Vicente Garijo Hernández. “El Forcat” té una llarga trajectòria d’actuacions al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, i també fora de les nostres fronteres, en altres països. Cal destacar la seua tasca d’investigació en balls, músiques i indumentària, fent treballs de recuperació, ensenyament i difusió d’estes composicions. 

 

:::::::::: 07/01/23 – 20.00h - Centre Cultural ::::::::::

ALCÚDIA

Grup de dansa de l’Alcúdia
L’Alcúdia

Va ser fundat al 1963, dins del marc de l’organització “Coros y Danzas”, de la “Sección Femenina”.  En aquesta primera etapa va participar a nombrosos concursos a nivell regional i nacional, en els quals va obtindre diversos premis. També va participar representant a Espanya en gires per altres països, com la gira per l’Estat de Nova York amb ocasió de la Fira Mondial, de Nova York, a l’any 1965.. 

 FOTO GRUP CASTELLÓ

Grup Castelló, Associació d’estudis tradicionals 
Castelló

És l’agrupació de folklore més antiga de la ciutat de Castelló de la Plana. Fou fundat l’any 1953 amb el nom de “Grupo de Coros y Danzas de Educación y Descanso”, posteriorment amb la democràcia passà a anomenar-se “Grup Castelló Danses i Cançons” i des del 1993 pren l’actual denominació. La seua tasca es basa en la potenciació, promoció, recol·lecció i recuperació de les manifestacions populars valencianes, incidint especialment en el treball de camp.

 

:::::::::: 18/02/23 – 20.00h - Centre Cultural :::::::::::

 SALPASSA

Grup de danses “Salpassa”
Campello

Va nàixer per la inquietud creixent d´un grup d´amics motivats per la investigació, restauració i difusió del folklore valencià. Aquesta associació començà a funcionar 27 d’abril de 1986.   Des d’aleshores han tingut l’oportunitat d’estrenar multitut d’espectacles, a Alacant, a tota la Comunitat i el territori espanyol i, fins i tot, a alguns llocs d’Europa.  Han produït un curtmetratge, titolat “D’allò que erem”, a l’any 2002.  A les seues actuacions compten amb la col·laboració musical de la rondalla “El so dels barrejats”.

REALENC

Grup de Danses Realenc
Picanya

Naxcut a l’any 1983 va reunir un grup d’amics, de Picanya, interessats per recuperar, ballar i tocar peces tradicionals del folklore valencià.  Han participat a nombrossos Festivals i col·laboren activament en els actes propis de les festes de Picanya.  Des de fa uns anys han dedicat bona part del seu esforç per estudiar i tractar de recuperar diverses peces folklóriques de la comarca dels Serrans, encara que al seu repertori podem trobar músiques, danses i indumentàries de totes les comarques valencianes.

 

 

 

Galeries relacionades

36 Aplec de Dansa 1 de 3

Imatges de la 36a edició de l'Aplec de Dansa organitzat anualment pels grups de danses Realenc i Carrasca i l'Ajuntament de Picanya

36 Aplec de Dansa 2 de 3

Imatges de la 36a edició de l'Aplec de Dansa organitzat anualment pels grups de danses Realenc i Carrasca i l'Ajuntament de Picanya

36 Aplec de Dansa 3 de 3

Imatges de la 36a edició de l'Aplec de Dansa organitzat anualment pels grups de danses Realenc i Carrasca i l'Ajuntament de Picanya

Grup de Danses Realenc

Actuació al Passeig de les Lletres

33é Aplec de Dansà

Imatges del 33é Aplec de Dansà celebrat el dissabte 16 de febrer de 2019 amb recorregut per Pl. País Valencià, Pl. Major, C/ Esgléssia i Pl. Constitució.

Nit de Folklore. Festes Majors 2017

FESTIVAL DE FOLKLORE a la plaça País Valencià. Amb la participació de: - Escola de danses de la Ribera, Sueca - Asociación cultural Aguzo, Lleó

31é Aplec de "Dansà"

Imatges del 31é APLEC DE DANSA A PICANYA celebrat el DISSABTE 18 de febrer de 2017 amb recorregut: C/ Sant Josep – Pl. País Valencià.

Nit de folklore

Imatges de la nit de folklore de les Festes Majors 2016 amb l'actuació de l "Grupo Folclórico Vírgen de la Purísima de la Peña Huertana El chisquero de Múrcia" i el "Rancho da região de Leiria, Portugal".

Dansetes del Corpus

Imatges de les Dansetes del Corpus del dissabte 28 de maig de 2016

30é Aplec de Dansà

Imatges del 30é Aplec de Dansà celebrat el dissabte 20 de febrer de 2016 amb organització dels grups de danses Realenc i Carrasca i la col·laboració de l'Ajuntament de Picanya.

Dansetes del Corpus 2015

Imatges de les dansetes del Corpus a càrrec dels grups de Danses Realenc i Carrasca i les seues escoles de dansa. El grup de dolçainers i tabaleters de Picanya i la col·laboració de l'alumnat del CEIP Baladre.

1a Trobada d'Escoles de Danses Tradicionals

Imatges de la 1a Trobada d'Escoles de Danses Tradicionals celebrada el diumenge 31 de maig de 2015 a l'escenari de la Plaça del País Valencià. Organtizada pel grup de danses Carrasca amb el suport de l'Ajuntament i tot i coincidint amb el 21é Rastro Solidari

29é Aplec de Dansà

Imatges del 29é Aplec de Dansà celebrat el dissabte 21 de febrer i organitzat pels grups de danses Realenc i Carrasca.

28é Aplec de Dansà

Imatges del 28é Aplec de Dansà celebrat el dissabte 15 de febrer de 2014.

Dansetes del Corpus 2013

Imatges de les Dansetes del Corpus 2013 celebrades el dissabte 1 de juny. Amb la participació dels grups de danses Realenc i Carrasca, l'escola de danses municipals i grup de tabal i dolçaina.

27é Aplec de Dansà

Imatges del 27é Aplec de Dansà celebrat el dissabte 16 de febrer de 2013 amb l'organització dels grups de danses Carrasca i Realenc amb el suport de l'Ajuntament de Picanya.

Processó del Corpus 2012

Imatges de la Processó del Corpus del diumenge 10 de juny de 2012

Dansetes del Corpus 2012

Imatges de les Dansetes del Corpus 2012 ballades el dissabte 09_06_12 pels grups de danses Realenc, Carrasca i l'Escola Municipal de Balls Tradicionals amb acompanyament de tabal i dolçaina.
Notícies relacionades

36a edició de l'Aplec de Dansa

Diumenge 19 de febrer, 12.00h

10a Temporada de Folklore valencià a Picanya

Quatre vetllades de música i ball tradicional amb grups de tota la Comunitat Valenciana

Celebrat el 35é Aplec de Dansa

Fotogaleria completa al web municipal

Tornen les Dansetes del Corpus

Amb aforament limitat i control·lat este DIUMENGE 6 de juny

8a Temporada de Folklore valencià a Picanya

Amb l'actuació de vuit grups diferents en quatre vetllades

Este diumenge "Sarao" a la Pl. del País Valencià

A càrrec del grup de Danses Realenc i la Rondalla Faitanar

Un cap de setmana a tot folklore!!

Dissabte 16 celebrem l'Aplec de Dansà i diumenge 17 "sarao" per a tancar la temporada de folklore

Indumentària valenciana dels segles XVIII i XIX

Exposició per a celebrar els 35 anys del grup de danses Realenc

Actuació de folklore este proper dissabte al Centre Cultural

Grup de danses Trapig de Beniarjó (La Safor) i Grup de danses Realenc de Picanya

32a edició de l'Aplec de Dansà

Enguany amb eixida des de la Plaça Major i ball final a la porta de la parròquia

Sisena temporada de folklore valencià a Picanya

Quatre vetlades amb l'actuació de vuit grups diferents

"Sarao" a peu de plaça per a tancar la temporada de folklore

Este diumenge 15 de gener des de les 12.00h

Trenta anys d'Aplec de Dansà a Picanya

Este dissabte 20 de febrer des de les 19.30h

El millor folkore, de nou, al Centre Cultural

Arriba la 4a temporada de folkore valencià

El grup de danses Realenc, de nou, a la final del "Sóna la Dipu"

La final tindrà lloc este dissabte al Teatre Principal

El grup de Danses Realenc finalista del certamen de Folklore de la Diputació

La final tindrà lloc el 12 de setembre en el Teatre Principal

Quasi 30 anys d'Aplec de Dansà

Este dissabte se celebra la 29a edició de l'Aplec de Dansà de Picanya

El grup Realenc organitza la 3a Temporada de Folklore Valencià

Fins a vuit grups participaran en quatre vetllades al Centre Cultural